Vision Tea


  • Hibiskus i jagodičasto voće
  • Lipa i nana
  • Matičnjak i šipurak
  • Šipurak i majčina dušica
  • Zeleni čaj sa limunovom travom
  • Vision Tea for Him
  • Vision Tea for Her


Hibiskus i jagodičasto voće

Sastav: cvetovi hibiskusa, jagodičasto voće: plodovi crne aronije, plodovi trnjine, plodovi šipurka, listovi nane.

Mešavina koja se sastoji od 5 remek-dela prirode, aromatična, raznolika po nijansima raznih ukusa, sadrži jedinstvenu kolekciju korisnih materija. Šipurak i hibiskus, bogati vitaminom C, doprinose povećanju tonusa i opštem jačanju organizma. Aronija (od grčkih reči „pomoć”, „korist”), trnjina i nana, koje su bogate vitaminima, mineralima i drugim dijetetskim proizvodima, doprinose boljem radu organizma. Šolja čaja vas neće samo zagrejati i popraviti raspoloženje, već će i blagotvorno delovati na rad vašeg organizma, zahvaljujući delovanju prirodnih komponenata.

Ekskurs u istoriju
Na Istoku su se cvetovi hibiskusa dodavali mirisima za telo i prostorije, ali su se dodavali i u čaj. Takvu primenu, u Drevnom Rimu, imali su cvetovi šipurka (divlje ruže). Spartanci su uljem šipurka vidali rane.
Skiti su verovali da je aronija moćno oružje protiv zlih sila.


Hibiskus i jagodičasto voće – vedrina kod kuće i na poslu!

Lipa i nana

Sastav: cvetovi lipe, listovi nane.

Nežna aroma lipe u cvatu i oštra svežina nane... Cvetovi lipe su se, zahvaljujući tome što sadrže vitamine i vredna eterična ulja, primenjivali u narodnoj medicini kao sredstvo za jačanje organizma i snižavanje povišene temperature. Isto tako je u narodu poznata nana, bogata mnogim korisnim materijama, kao i eteričnim uljem i flavonoidima. Ukusan i aromatičan čaj cveta baltičkog ćilibara, objedinjuje sve boje leta, greje i daje energiju. Čaj od lipe i nane će vam vratiti osećanje duševne harmonije, daće vam osećaj komfora i zaštite.


Ekskurs u istoriju
Kod mnogih naroda, lipa je predstavljala sveto drvo: Rimljani su lečili žensku besplodnost, drevni Sloveni su je povezivali sa boginjom ljubavi i lepote – Ladom.
Cvet lipe se koristio za razne lekovite vruće obloge. Nana je, po mišljenju Drevnih Grka, jačala um, a kupke sa nanom su korišćene za jačanje koncentracije.


Lipa i nana – celodnevna harmonija za dušu!

Matičnjak i šipurak

Sastav: čistovi matičnjaka, plodovi šipurka, plodovi kima.

Matičnjak, bogat vitaminom C, mikroelementima, flavonoidima, eteričnim uljem, doprinosi normalizaciji svih sistema organizma. Plodovi šipurka, zahvaljujući sadržajem vitamina C, predstavljaju adaptogen, doprinose jačanju imuniteta, umnoj i fizičkoj spremnosti za obavljanje raznih delatnosti. Kim pozitivno deluje na sistem organa za varenje, obogaćen je sredstvima za opšte jačanje organizma. Mešavina finih ukusa sa nežnom aromom matičnjaka – sa oporim notama kima. Čaj osvežava, gasi žeđ i vraća snagu posle velikog napora.

Ekskurs u istoriju
O lekovitim osobinama matičnjaka su znali još Drevni Grci i Arapi, a u XVI veku veliki lekar Paracelzus ga je nazvao velikim eliksirom života. Drevni Rimljani su verovali da kim čoveku daje snagu, osvežava i goni zle duhove. Francuske velmože su natapali maramice uljem šipurka i poklanjali ih u znak ljubavi.


Matičnjak i šipurak – romantično raspoloženje i nova energija!

Šipurak i majčina dušica

Sastav: plodovi šipurka, listovi nane, majčina dušica.

Zahvaljujući sadržaju vitamina C, plodovi šipurka doprinose opštem jačanju organizma. Nana i majčina dušica su bogate vrednim eteričnim uljima i flavonoidima, blagotvorno deluju na rad čitavog organizma. Šolja ovog divnog napitka vam neće vratiti samo duševnu harmoniju i pokloniti novu životnu energiju, nego će vas ispuniti neponovljivim i originalnim ukusom. Čaj sa snagom šipurka, nežnim ukusom nane i finom aromom bilja će biti podrška vašem imunitetu.

Ekskurs u istoriju
Prve reči o majčinoj dušici su se pojavile još 3 000 godina pre nove ere: na drevnim tablicama klinastog pisma je zapisan recept lekovitih vrućih obloga sa majčinom dušicom. Rimljani su koristili kupke sa majčinom dušicom za podizanje tonusa. U Drevnom Egiptu šipurak je bio simbol mladosti, ljubavi, lepote i muške snage.

Šipurak i majčina dušica – optimizam i nadahnuće!

Zeleni čaj sa limunovom travom


Sastav: listovi zelenog čaja, limunova trava.

Zeleni čaj je osvojio svet zahvaljujući svojim jedinstvenim osobinama: visoka koncentracija antioksidansa u njemu doprinosi zaštiti organizma od štetnog delovanja slobodnih radikala. Zeleni čaj sadrži vitamine, minerale, vredno eterično ulje i flavonoide. Tradicionalno nas asocira na dugovečnost. Limunova trava blagotvorno deluje na varenje grane, doprinosi opštem jačanju organizma. Čaj pleni finim ukusom i nežnom aromom limuna, osvežava, poklanja nova nezaboravna iskustva...

Ekskurs u istoriju
U Kini i Japanu se listovi zelenog čaja aktivno koriste u salatama, supama. Nekada ga kuvaju sa mesom, jer zbog belančevina u svom sastavu, zeleni čaj se može porediti sa pasuljem ili sočivom. U davna vremena se smatralo da limunova trava ima moć da odagna mračne misli i da naoruža čoveka novom snagom.


Zeleni čaj sa limunovom travom – dug srećan život!

Šipurak i majčina dušica – optimizam i nadahnuće!

Vision Tea for Him


Sastav: crni čaj, plodovi gloga, plodovi šipurka, trnjine, kurkuma. 

Pored obogaćene arome, zahvaljujući kofeinu, crni čaj ima okrepljujuće dejstvo. Lekovita svojstva crnog čaja su u vezi sa sastojcima koji ga čine. Crni čaj sadrži veliku količinu vitamina C i E, predstavlja moćni antioksidant. 
Glog otklanja povećanju razdražljivost i poboljšava san. Poboljšava snabdevanje srca i mozga kiseonikom, stimuliše razmenu materija, normalizuje san i opšte stanje organizma, smanjuje nivo holesterola u krvi. 
Trnjina ima asortiman korisnih materija: materije za štavljenje, vitamin C, karotin, vitamine B grupe, organske kiseline, kalcijum, kalijum, magnezijum. 
Po svojim korisnim osobinama, šipurak nema sebi ravnog. U plodu šipurka je 10 puta više vitamina C nego u crnoj ribizli; 50 puta više nego u limunu; 100 puta više nego u jabukama. 
Biser Indije, kurkuma, daje jedinstvenu aromu čaju Vision Tea For Him. Lekovita svojstva kurkume su poznata još od davnina. Kurkuma efikasno razbija masti pri varenju hrane, pozitivno deluje na želudačno-crevni trakt pri stresu ili upotrebi alkohola, ublažava njihove negativne posledice. 

Šolja čaja Vision Tea for Him ima tonizirujuće i okrepljujuće delovanje na organizam. Jedinstvena aroma čaja Vision Tea for Him vas ispunjava energijom, nadahnjuje na nove podvige!

Vision Tea for Her


Sastav: zeleni čaj, pitoma nana, listovi i plodovi maline, cvetovi i komadići pomorandže, komadići limuna, karanfilić. 

Zeleni čaj nam daruje posebno zadovoljstvo zahvaljujući aromi i ukusu, povoljno deluje na sve sisteme čoveka, stimuliše imunitet, pomaže u borbi sa suvišnim kilogramima. 
Nana otklanja emocionalnu napetost, obnavlja snagu, otklanja nervnu razdražljivost. 
Okrepljujuća mešavina zelenog čaja i osvežavajuće pitome nane daruju osećaj bodrosti. 
Bogati buket aromatične maline, pomorandže i limuna ne samo da popravlja raspoloženje, već je i moćni izvor vitamina C. Vitamin C je najsnažniji antioksidant, daje koži elastičnost, sprečava razorno dejstvo slobodnih radikala, usporavajući proces starenja. 

Čaj Vision Tea for Her – otkriva svet najnežnijih osećaja i duševne harmonije.